Ahoi sõbrad! Kevad on ka Eestisse
jõudnud. Tahaksin Teiega jagada ühte värvilist ja tervislikku retsepti, mis
sisaldab endas palju proteiini lausa viie erineva koostisosa näol. Oa-kinoa pada kanafileega hoiab kõhu kaua täis. Seda saab süüa nii enne kui pärast trenni ning Teil
ei teki raskustunnet. Seda saab süüa nii sooja kui külmana. Ideaalne
tervislik kõhutäis nt roadtrip`ile, matkale jne. Kui kanafilee välja jätta, siis
sobib täiuslikult ka veganitele.
Vaja läheb:
300-400 g kanafileed (veganid
võivad ka välja jätta või asendada kikerhernestega)
mahedat Loodusväe kinoad
2 tomatit
pool suurt paprikat
purk ubade segu
värsket rukolat
oliiviõli
Loodusväe lõhnatut kookosõli
himaalaja soola
Santa Maria pipart/sidrunipipart
Tahaksin informeerida Teid kino kasulikkusest. Kinoa on gluteenivaba. See on kergesti seeditav ning
võrreldes enamiku teraviljadega on tunduvalt valgurikkam, sisaldades ka aminohapet
lüsiini, mida teraviljad üldiselt ei sisalda. Sisaldab kõiki kaheksat
asendamatut aminohapet, mis on taimemaailmas väga haruldane. Kinoa on
suurepärane magneesiumi-, raua- ja kaltsiumiallikas. Samuti sisaldab see teravili vaske, tsinki ja fosforit
ning parajas koguses B2- ning ka E-vitamiini. Minu kino
pärineb Loodusväe e-poest SIIT. Tegu on maheda kinoaga.
Asume asja kallale. Keedan kinoad
vahekorraga 100 ml kinoad ja 200 ml vett. Keeb see umbes 15 minutit (vahel
isegi kiiremini). Keedan kuni kogu vesi aurustub. Lisan keetmisel himaalaja
soola, mis on tervislikum alternatiiv tavalisele soolale.
Samal ajal praen ära tükeldatud
kanafilee Loodusväe lõhnatul kookosrasval. Alles hiljuti sain teada, et
oliiviõli kaotab oma kasulikud omadused kuumutamisel ja mina olin kasutanud
seda koguaeg praadimisel lootuses, et teen tervise jaoks paremaid valikuid.
Oliiviõli on kasulik ainult külmal kujul, näiteks salatis kastme asemel. Praadimiseks tasub eelistada kookosrasva, mis säilitab
häid omadusi ka kuumutamisel. Soolastes toitudes eelistan lõhnatut Loodusväe
kookosrasva, mille leiate SIIT.
See on neil uus toode ja täpselt midagi mulle, sest mul oli raske üle minna
tavalisele kookosõlile kuna see ei sobi iga soolase toiduga kookose tugeva maitse tõttu. Magusate toitude valmistamiseks nagu näiteks banaani-proteiini
pannkoogid kasutan ikka lõhnaga mahedat külmpressi kookosõli, mis lisab mõnusa
nüansi magusatele toitudele. Leiate selle SIIT.
Praetud kanafilee hulka lisan
erinevaid ube, värsket paprikat ning lasen neil kaane all veidi pehmeneda.
Hiljem segan kõik koostisosad kokku ja lõpetuseks lisan värskeid hakkitud tomateid ning rukolat.
Kastmena kasutan oliiviõli. Lõpetuseks maitsestan himaalaja soola ja sidrunipipraga (minu suur lemmik). Voila
valmis see kiire ja maitsev roog saigi. Easy breezy lemon squeezy ;) Kas
sooviksite, et postitaksin veel tervislikke, kiireid ja maitsvaid retsepte?
Head isu!
Rita
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar