17.01.17

SUVIKÕRVITSA AHJUROOG 30 MINUTIGA


Viimasel ajal olen end aina tihedamini avastanud köögi tandril mõnda lihtsat, aga tervisliku retsepti katsetamas. Eile proovisin esmakordselt valmistada suvikõrvitsa ahjuvormi. Vanaema on mulle seda lapsepõlves tihti teinud ja see maitseb maru hästi. Eilne katsetus osutus edukaks, mille üle mul on siiralt hea meel. Ütlen ausalt jalgratast ma ei leiuta. Valmistan alati pigem lihtsaid, aga maitsvaid toite. Kuna mitu inimest küsis retsepti Instagrami directis, siis otsustasin seda jagada kohe kõigiga. Seksikas põll ette ja tegudele mu kallid!
 
Vaja läheb

suvikõrvitsat/zucchinit (u 700 g)
4 muna
piima (lisasin silma järgi u 100-150 ml)
kirsstomateid (võib kasutada ka tavalisi)
kanasinki (kasutasin Talleggi oma)
Parmesani juustu (natukene)
Oliiviõli (extra virgin)
soola
sidrunipipart
armastust ja kannatust

(Kõik on suhteline, kuna me mõlemad vanaemaga harjunud pigem silma järgi valmistama. Seega vaadake ja tunnetage ise.)

Kuidas valmistada

Koorisin suvikõrvitsa ära ning viilutasin. Pruunistasin kergelt pannil törtsu oliiviõliga. Ei tasu õliga üle pingutada. Lisasin vaid selleks, et suvikõrvits panni külge ei kõrbeks. Eelistada tasub neitsiõli. Samal ajal kloppisin kausis kokku munad ja lisasin natuke piima, soola ning sidrunipipart. Kui kõik suvikõrvitsa viilud olid praetud, ladusin need klaasist ahjunõusse. Peale valasin piima-muna-pipra-soola segu ja kordasin tegevust. Nii jätkasin kihiti koostisosade ladumist. Peale tükeldasin kanasinki ja tomateid. Pistsin ahju umbes 20 minutiks. Tegelikult täpset aega ei oska öelda, sest tegin silmajärgi. Kui ahjuvorm oli peaaegu valmis, riputasin õige veidi Parmesani juustu peale ning lasin kuldsel muna-juustu mütsikesel kerkida. Voila! Bon Appétit!

Olge tublid!
Rita

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar